Menu

Volvo onderdelen kopen online: goedkoper en niet altijd minder kwaliteit

Heb jij Volvo onderdelen nodig? Dan is het vaak voordeliger om ze online op te zoeken en aan te schaffen. Laat je dit doen door je garage, dan weet je nooit of je de beste deal krijgt. Kies je voor een nieuw onderdeel, dan weet je nooit of er misschien tweedehands een betere optie was. Online producten aanschaffen is – zoals je ongetwijfeld weet – niet zonder risico en het lijkt daarom onverstandig om je Volvo onderdelen op die manier aan te schaffen. Met de onderstaande tips maak je dit risico alvast een stuk kleiner en profiteer je van alle voordelen die online winkelen met zich meebrengt.

Volvo onderdelen kopen bij een betrouwbare verkoper

Het is altijd verstandig om voordat je ook maar iets gaat bestellen te controleren of de verkoper te vertrouwen is. Dit lijkt moeilijk te beoordelen online, maar er zijn een aantal manieren waarop je dat kunt doen:

  • Ga op zoek naar recensies van klanten op een onafhankelijke website. De recensies die de verkoper zelf publiceert zijn minder geschikt. Lees ze goed door en kijk hoe de verkoper van de Volvo onderdelen reageert, vooral als het een negatieve recensie betreft.
  • Kijk dan direct ook naar de beoordelingen die de verkoper heeft gekregen van voorgaande klanten, bijvoorbeeld het aantal sterren van Google of een score voor klantenservice.
  • Keurmerken, certificeringen en erkenningen zijn ook een goede indicatie van betrouwbaarheid en van het feit dat de verkoper serieus is.

Vergeet tweedehands niet

Het is zeker niet zo dat je nieuwe onderdelen moet kopen. Er is een uitgebreide tweedehands markt in Volvo onderdelen en met een beetje geluk kun je daar een aankoop doen voor veel minder geld. Is het onderdeel in goede staat, dan kan deze vele jaren meegaan. 

Lees de algemene voorwaarden goed door

Heb je een verkoper gevonden die de Volvo onderdelen verkoopt die jij nodig hebt en heb je deze getest op betrouwbaarheid, dan heb je nog één laatste taak te verrichten. Lees de algemene voorwaarden goed door. Daarin staat vermeld hoeveel garantie je hebt, waar je garantie over krijgt en wat er gebeurt als je het onderdeel wilt retourneren. Het is erg belangrijk dat je met deze algemene voorwaarden bekend bent en dat je er akkoord mee gaat. Vooral als het een duurder onderdeel is, is garantie belangrijk en wil je het risico niet lopen dat je een miskoop doet waar je daarna niets meer mee kunt.

Ga eventueel zelf kijken

Vergeet niet dat je je Volvo onderdelen die je online gevonden hebt ook zelf kunt gaan bekijken. Volvo is een bekend merk en er zijn vast verkopers in jouw omgeving die deze verkopen. Door met de verkoper te praten en door het onderdeel zelf in handen te nemen kun je al snel een goede inschatting maken van de situatie. Je spreekt direct met de verkoper over de mogelijkheid om de Volvo onderdelen te retourneren indien nodig. Op die manier profiteer je van het beste van beide werelden.

Voor het inkopen en verkopen van auto’s en onderdelen ben je bij VanGilsAutomotive aan het juiste adres.