Menu

Vergelijken van autoverzekeringen loont wanneer je jouw auto gaat verzekeren

Het vergelijken van een autoverzekering loont altijd. Zeker wanneer je een nieuwe of andere auto koopt. Het is namelijk direct mogelijk om over te stappen wanneer je een andere auto aanschaft en moet verzekeren. Op de onafhankelijke website van autoverzekering.nl kun je voor elke auto de autoverzekering vergelijken. Waarom het loont? Nou er zijn nogal wat zaken die belangrijk zijn bij het afsluiten van een autoverzekering. Elke verzekeringsmaatschappij heeft hiervoor zijn eigen regels en kan zelf bepalen welke korting je krijgt en waarvoor. Als je jouw auto gaat verzekeren dan vraagt de verzekeraar als eerst om de volgende gegevens;

  • Het kenteken of de meldcode
  • Jouw postcode
  • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
  • Jouw geboortedatum

Aan de hand hiervan kan, in de meeste gevallen, al een berekening worden gedaan voor het vaststellen van de premie van een autoverzekering.

Hoe wordt de premie van een autoverzekering bepaald

Elke verzekeringsmaatschappij bepaald zelf de hoogte van de premie bij een autoverzekering en houdt daarbij rekening met:

  • De postcode: de premie van een autoverzekering hoger is als je in een ‘grote’ stad woont;
  • Jouw leeftijd; jongeren en oudere bestuurders krijgen vaak een hogere premie;
  • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren, hoe minder schade jij hebt gereden hoe lager de premie zal zijn;
  • Het aantal kilometers dat je per jaar denkt te gaan rijden. Hoe meer kilometers je rijdt hoe groter de kans op ongelukken en hoe hoger de premie;
  • De uitvoering, het vermogen en het gewicht van jouw auto. Hoe harder de auto kan hoe groter de kans op ongelukken is. Dat geldt ook voor het gewicht van de auto. Hoe zwaarder de auto hoe groter de schade zal zijn wanneer er een ongeluk plaatsvindt.

Waarom is het belangrijk om op een onafhankelijke website autoverzekeringen te vergelijken

Wanneer je jouw autoverzekering op een onafhankelijke website zoals die van autoverzekering.nl vergelijkt krijg je gegarandeerd een onafhankelijk advies. Dit komt omdat men bij autoverzekering.nl niet is verbonden of gebonden aan een verzekeraar. Wanneer jij via deze website een verzekering afsluit, of oversluit, ontvangen zij hiervoor een vergoeding van de verzekeraar waar jij dit doet. Het maakt niet uit bij welke verzekeraar je dit doet omdat zij van alle verzekeraars hetzelfde bedrag ontvangen. Stel je bent op zoek naar de best passende autoverzekering. Je zoekt deze op de website autoverzekering.nl. Hier krijg je niet alleen een overzicht van de goedkoopste autoverzekering maar ook van de beste optie hiervoor! Kies je voor een autoverzekering van Allianz en sluit je deze af via autoverzekering .nl dan ontvangen zij hiervoor een kleine vergoeding. Zo heb je niet alleen het beste advies maar sluit je ook de beste autoverzekering voor jouw auto af!