Menu

Racen wordt steeds populairder

Motorracen is een oude sport die al heel lang bestaat en met de dag groter wordt. Het werd voor het eerst in onze geschiedenisboeken geïntroduceerd door Lord Louis Bonham – Carter. Vandaag heeft de motorsport de harten veroverd van elke man, vrouw en kind op deze aardbol gaan nu naar de bobber shop.

De Verenigde Staten zijn geen uitzondering. De 2014 NASCAR Sprint Cup Series heeft alle voorgaande records gebroken. Voor het eerst in de NASCAR-geschiedenis kon er niet gewonnen worden zonder de hulp van de “grote drie”. Kurt Busch, Denny Hamlin en Joey Logano hebben allen hun respectievelijke auto’s in dezelfde wedstrijd gewonnen. En dit was de eerste keer dat een Busch het deed sinds 2002.

Joey Logano deed het eerst

De manier waarop ze deze monumentale prestatie leverden was puur professionalisme en vaardigheid. Het incident van Kurt Busch met Brad Keselowski aan het eind van de STP 500 was een verbluffend einde van een lange race. Keselowski kwam als eerste over de eindstreep op een motor Kawasaki vulcan, maar Busch sneed hem af en reed hem helemaal naar de streep.

De jacht naar het kampioenschap

Even leek het op een race tussen twee kapers. Als ze aan de buitenkant van de grid waren gestart, zou dat het zijn geweest, maar ze startten aan de binnenkant. Hoewel Busch zware schade aan zijn auto had, was die in vergelijking met die van Keselowski onbeduidend. Beide coureurs konden de race voortzetten. Ondanks de schade konden beide auto’s opnieuw starten.

Het was een bizar einde van een nogal bizarre race. Denny Hamlin leidt nu het rijderskampioenschap met 44 punten. Voor degene die niet vies zijn van een beetje klussen is er ook harley davidson sportster motor onderhoud pakketen, deze maken het leven wat makkelijker. Je kunt je voorstellen wat er gebeurd zou zijn als hij en Kurt Busch beiden op dezelfde plek op de baan waren geëindigd, met Keselowski als vierde en Logano als vijfde. Als een coureur derde had kunnen worden in een race en het coureurskampioenschap had kunnen winnen, zou er vandaag de dag geen sprake meer zijn geweest van een “Big Three”.

NASCAR heeft het zeker allemaal gezien. Lange tijd waren er slechts twee coureurs die boven de rest uitstaken. Dat waren Carl Edwards en Jimmie Johnson. Er zijn echter in de loop der jaren meer dan een paar coureurs geweest die het lukte, zoals nummer 3: Dale.