Menu

Met een lease op vakantie. Hier moet je op letten

De zomervakantie staat voor de deur. De meeste mensen gaan dan op vakantie. Ben je van plan deze zomer op vakantie te gaan met een lease auto? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. We zetten ze voor je op een rij. 

Autodocumenten

Zorg ervoor dat je de juiste auto documenten in bezit hebt als je in het buitenland rijdt met een peugeot financial lease auto. Uiteraard neem je je rijbewijs en kentekenbewijs mee, maar neem ook de groene kaart mee. In bepaalde landen is deze namelijk nog verplicht. Daarnaast is het ook belangrijk om een Europees schadeformulier mee te nemen. Schade kun je dan sneller afhandelen. 

Machtiging

Neem de originele machtiging van je leaseauto mee naar het buitenland. Hiermee kun je laten zien dat je in de auto mag rijden van de leasemaatschappij. In bepaalde landen moet je verplicht een originele machtiging kunnen aantonen, dus geen kopie of fax. Dit geldt voor onder andere Marokko, Oekraïne en Turkije. Vraag de originele machtiging altijd ruim van te voren aan bij je leasemaatschappij. Na aanvraag kan het namelijk nog ongeveer twee weken duren voor je hem binnenkrijgt op de post. 

Tolvignetten en milieustickers

Moet je een stuk rijden voor je aankomt bij je vakantiebestemming? De kans is dan groot dat je verschillende landen doorkruist. Bekijk van te voren door welke landen je heen rijdt. In een aantal landen zijn tolvignetten namelijk verplicht, zoals Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië bijvoorbeeld. Houdt ook rekening met de verplichte milieustickers in sommige steden. Zo zijn milieustickers in vrijwel alle Duitse steden verplicht en moet je in Parijs ook een milieusticker kunnen aantonen. De milieuzones hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. Je mag een milieuzone alleen inrijden met een milieusticker. Milieustickers kun je online aanvragen.