Menu

Dit moet je weten over BMW chiptuning

Wil je een BMW chiptuning uit laten voeren? Dan heb je veel keuzes te maken. Het is namelijk niet eenvoudig om te weten te komen wat je allemaal kunt doen en daarbij zijn er zoveel mogelijkheden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ook heb je voldoende specialisten waar je de tuning uit kunt laten voeren. Een van deze specialisten is EQ Performance. Maar wat is deze manier van tunen precies en hoe zorg je ervoor dat jouw auto volledig naar wens is? Onderstaande informatie legt het voor jou uit.

Meer prestaties met BMW chiptuning

BMW chiptuning is een manier van tunen aan de hand van de chip van een auto. Hierbij wordt de software van de auto geoptimaliseerd per gaspedaalstand en toerental. Jouw auto zal hierdoor extra vermogen krijgen. Je moet hierbij denken aan het werkgebied, waardoor er ook meer rijcomfort geboden wordt. Een monteur hoeft niets aan de motor aan te passen of extra toe te voegen aan de auto, maar alles gebeurt aan de hand van de software. Je gaat dus ook niets aan de auto zien, terwijl je toch een geheel andere auto in handen hebt.

Een grote toename van het vermogen

BMW chiptuning is uitermate geschikt voor de betrouwbare motoren van het automerk. Er is namelijk al een goed basisvermogen beschikbaar, wat het beste uitgangspunt is voor tuning. Het vermogen kan hiermee soms tot wel 30 procent gaan toenemen. Hiervoor is wel een turbomotor nodig. Bij andere motoren krijg je iets minder vermogen, maar alsnog voldoende om te kunnen genieten. Het is aan jou in hoeverre je de chiptuning uit laat voeren en hoeveel vermogen je daadwerkelijk wilt gaan krijgen.

Aan de hand van jouw wensen

Voordat je de BMW chiptuning uit laat voeren moet je jouw wensen door gaan geven. Niet iedereen wil direct het hoogste vermogen hebben en anderen willen juist nog veel extra’s. Zorg er daarom voor dat je helder hebt wat de opties zijn en welke zaken voor jou van belang zijn, zodat je deze door kunt gaan geven bij het maken van een afspraak. Alles wordt geheel op maat gemaakt, waardoor je aan het einde niet teleurgesteld gaat worden. Uiteindelijk wordt er wel gekeken naar de conditie van de auto. Niet altijd is het immers mogelijk om er veel vermogen meer uit te halen, maar het kan wel met de nieuwere modellen van BMW.

De mogelijkheden gaan bekijken

Met BMW chiptuning is dus veel te bereiken. Omdat het zo eenvoudig is, kan iedereen een afspraak maken om de tuning uit te laten voeren. Als je dan voor jezelf gaat kijken wat je allemaal wilt gaan doen, dan kun je ervoor zorgen dat je een betrouwbare auto in het bezit hebt waar je meer uit kunt halen dan je in eerste instantie gedacht had. Jouw auto is weer als nieuw en je kunt jarenlang vooruit. Bekijk daarom goed wat de mogelijkheden zijn bij EQ Performance en zorg ervoor dat er meer uit jouw auto gehaald kan worden.