Menu

De nieuwe elektrische auto van Chevrolet: de Silverado

Chevrolet heeft begin dit jaar op de 2022 Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas een volledig elektrische Silverado pick-up truck onthuld. Dit elektrische voertuig (EV) zat al lang in de Chevrolet pijplijn en treedt daarbij in de voetsporen van de Rivian R1T, de Ford F150 Lightning en de Tesla Cybertruck.

Een van de grond af opgebouwde EV

General Motors (GM) merkte daarbij vooral op dat de Silverado EV van de grond af als een elektrisch voertuig is opgebouwd. Dit is iets dat helaas niet over veel van de andere huidige elektrische voertuigen gezegd kan worden.

De autofabrikant had waarschijnlijk een hoop tijd en geld kunnen besparen door simpelweg een elektrische versie van een door brandstof aangedreven pick-up aan te bieden. Eentje die het al produceert. De EV’s die echter op een nieuw platform gebouwd zijn, die speciaal voor hen ontworpen is, zijn om een ​​aantal redenen aantoonbaar een stuk aantrekkelijker dan de andere optie.

Maakt gebruik van het Ultium platform

Net zoals de andere trucks van GM, zoals de geheel nieuwe Hummer EV, rijdt de Silverado ook op het compleet nieuwe Ultium platform van het bedrijf. Dit platform heeft een geheel nieuwe carrosserie met een Ultium batterijpakket van 24 modules, dat een maximaal bereik van bijna 650 km mogelijk maakt.

Het met gelijkstroom (tot 350 kW) snelladen maakt in slechts 10 minuten tijd het opladen voor een bereik van ongeveer 160 km mogelijk. Met een speciaal oplaadsnoer kan de Silverado EV zelfs (met een extern vermogen tot 10,2 kW) een ander elektrisch voertuig opladen!

Maar liefst 664 pk en meer dan 780 pond voet koppel

Chevrolet zegt dat de volledig elektrische Silverado in staat zal zijn om maar liefst 664 pk en meer dan 780 pond voet koppel te leveren. Dit maximale vermogen zal als onderdeel van de Wide Open Watts (WOW) stand van de Silverado EV beschikbaar zijn.

Wat een kracht stand is die waarschijnlijk met de WTF (Watts to Freedom) stand van de GMC Hummer EV vergelijkbaar is. GM schat in dat de volledig elektrische Silverado in minder dan 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u zal sprinten.

Naast de Silverado EV ook een laadpaal regelen

Wellicht is het nu ook al tijd, om naast de Silverado EV te bestellen, alvast voor Chevrolet laadpalen te gaan kijken om deze stoere knaap door middel van snelladen aan huis op te laden. Want deze prachtige Silverado EV zal al in de eerste helft van 2023 debuteren. Dit terwijl de RST versie van de Silverado EV in de laatste helft van het aankomend jaar beschikbaar zal zijn.

De prijs voor de standaard Silverado EV zal ongeveer in de buurt van de 45.000 euro liggen. Terwijl je voor de RST versie met een prijs van ongeveer 118.000 euro nog wel even door mag sparen. Er wordt verwacht dat Chevrolet naarmate we dichter bij deze lanceringen komen wel wat meer details zal vrijgeven.