Menu

Automatten voor veiligheid

Automatten moeten goed in het onderste deel van het passagierscompartiment passen zonder het juiste gebruik van de pedalen te belemmeren. Ze mogen niet glad zijn, zodat de voet van de bestuurder niet per ongeluk kan wegglijden en op een pedaal kan drukken.

Het is daarom ideaal om originele automatten te kiezen, gevormd voor het specifieke automodel, vervaardigd uit hoogwaardige materialen en voorzien van het logo van de fabrikant. De belaste gebieden rond de pedalen zijn meestal speciaal verstevigd.

Je wilt als autobezitter immers niet in de problemen komen vanwege een verkeerde automat. Zo is de Peugeot 107 een geliefde auto. Als je er eentje hebt neem dan speciale automatten voor je Peugeot 107.

Wat is het verschil tussen matmaterialen?

Rubberen vloermatten beschermen tegen vocht, sneeuw en vuil. Vuil trekt niet in, er ontstaan ​​geen vlekken, vuil hoeft alleen maar afgespoeld te worden.

Ze kunnen een opstaande rand hebben, die voorkomt dat vloeistoffen (bijvoorbeeld sneeuw van schoenen of gemorste dranken) in het auto-interieur terechtkomen. Het tapijt van de bestuurder is voorzien van handgrepen om te voorkomen dat het in contact komt met de bedieningspedalen van het voertuig.

Velours matten

Vloermatten van velours, naaldvilt of thermogevormde textiel zijn meer geschikt voor het zomerseizoen en zorgen naast bescherming ook voor een perfecte en elegante uitstraling van jouw auto-interieur. Ze zien er comfortabeler en schoner uit, passen beter bij het interieurontwerp en dempen het geluid dat van buitenaf de auto binnenkomt efficiënter, maar ze hebben meer zorg nodig.

Als ze vuil worden, moeten ze grondig worden schoongemaakt en buiten de auto worden gedroogd. Het verschil zit vooral in het gewicht van het materiaal en de oppervlaktevormgeving.

Het verschil tussen de verschillende typen zit vooral in de dichtheid van het materiaal en de oppervlaktevormgeving.

Veloursmatten zijn de meest luxe en dit materiaal wordt als van de hoogste kwaliteit beschouwd. De velourspool is gemaakt van polyamide of polypropyleen, het onderste deel is versterkt en antislip, de randen zijn gevoerd (gewatteerd).

Deze matten worden gekenmerkt door een hoge duurzaamheid en elasticiteit. Ze zijn geschikt voor veeleisende klanten. Ze moeten regelmatig worden gestofzuigd en indien nodig worden gewassen.

Hoogpolige vloermatten

Deze zijn gemaakt van polypropyleen, de randen zijn omgezoomd en zijn beveiligd tegen wegglijden. Ze hebben anti-slip handgrepen aan de bestuurderszijde. Ze zijn een goedkopere versie van textielmatten.

Gevormde vloermatten zijn gethermoformeerd met een textiel oppervlak en een opstaande (gevormde) rand. Ze zijn niet flexibel en passen perfect in het auto-interieur. Deze matten hebben ook een antislip afwerking.

Vervanging mat

Het kan zijn dat je huidige mat versleten is en aan vervanging toe is. De beste optie die je kunt kiezen is een gepersonaliseerde mat. Voor Peugeot rijders zijn er op die manier matten voor alle verschillende types. Dat geldt eigenlijk voor de meeste merken.

Omdat de Peugeot 107 populair is zijn er speciale automatten voor de Peugeot 107 die bijdragen aan de rijveiligheid.