Menu

5 Eenvoudige manieren om je auto er beter uit te laten zien

Vind je het uiterlijk van jouw auto een beetje saai? Hier zijn 5 ‘pimp’ trucs die je met je auto kunt doen om de manier waarop het er nu uitziet behoorlijk te veranderen. Een auto pimpen kan bijzonder leuk zijn. Want het geeft jou de vreugde om in een auto te rijden waar andere mensen niet alleen secondenlang naar zouden kijken omdat het speciaal aanvoelt. Maar het laat jezelf ook specialer en trotser voelen omdat jij degene bent die hierin rijdt!

Je pimpt je auto omdat je er een extra waarde aan toe wilt voegen zodat jij je er gelukkiger in voelt. Er zijn allerlei manieren om dit te doen. Laten we echter met de buitenkant beginnen.

Breng een speciale verfbeurt of autostickers aan

Het exterieur van de auto is de beste plaats om te beginnen. Het gemakkelijkste om het aan te passen, is door het een speciale verfbeurt te geven of autostickers aan te brengen. 

Een bijzondere verfbeurt op maat zorgt ervoor dat jouw auto al snel opvalt. Mits deze uiteraard perfect is uitgevoerd. Je kunt hierbij aan een afwerking van een matte, satijnen of metallic lak denken. Dit met bijpassende kleurencombinaties in de vorm van emblemen, strepen en insignes. Onthoud echter dat het net als bij te veel tatoeages op het lijf hebben, het aanbrengen van te veel emblemen op een auto er beroerd uit kan zien. Wees dus niet al te creatief als jij niet weet waar je precies moet stoppen. 

Het aanbrengen van autostickers in de vorm van autosticker reclame kan desondanks een unieke manier zijn om je auto te pimpen. En het kost ook vaak een stuk minder dan een custom paint job. Het is leuk om naast tekst ook met een mooie afbeelding te werken. Dat gaat pas effect sorteren. 

Ga voor een coolere set van velgen en banden

Een andere manier van het pimpen van een auto is het plaatsen van nieuwe velgen. Want velgen en wielen met speciale wieldoppen kunnen een saaie auto in een handomdraai in een voertuig veranderen dat het bekijken waard is.

Lichtmetalen aftermarket velgen zijn de gemakkelijkste onderdelen om in een autowinkel of zelfs bij een autosloperij te vinden. Het doet absoluut wonderen voor het uiterlijk van een gewone auto, vooral als het op speciaal getunede banden staat.

Plaats unieke bodykits en spoilersets

Bodykits versterken het uiterlijk van je auto en onderscheidt jouw auto direct van andere soortgelijke modellen. Deze bodykits bestaan meestal uit voorbumpers, sideskirts en dorpellijsten, spoilers en diffusers (dit zijn spoilers voor onder de auto). Bodykits en spoilers geven je auto een mooie en sportieve uitstraling. In sommige gevallen kan het zelfs de wegligging verbeteren.

Dit waren drie voorbeelden om het exterieur aan te passen. Je kunt je auto daarnaast ook echt anders in het interieur maken.

Zorg voor aangepaste stoelen of stoelhoezen

Een andere simpele aanpassing om je auto er beter uit te laten zien, is door er handgemaakte bekleding voor de auto in te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld van leer zijn of een ander hoogwaardig of luxueus materiaal.

Een gewone auto die van hoogwaardige lederen stoelen is voorzien, voelt al vlot als een luxe auto aan. En als je de match geheel compleet wilt maken, voeg dan bijpassende vloermatten toe om de auto er chique uit te laten zien.

Voeg binnenin enkele accenten toe

Aftermarket afwerkingen in de vorm van speciale interieurfolies zijn ook een ongebruikelijke optie voor het interieur van je auto. Maar als het goed wordt gedaan, dan zal het heel moeilijk zijn om te zeggen dat deze accenten niet in de fabriek aangebracht zijn.

En het is bovendien in een breed scala aan materiaal effecten en kleuren verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan koolstofvezel, metalen of houten accenten.

Al deze auto upgrades zullen veelal weinig of niets doen om de prestaties van jouw auto te verbeteren. Ze zijn er immers gewoon voor om je gewone auto er echt speciaal, schattig of stoer uit te laten zien. En het kan jou ook helpen om op een betaalbare wijze een auto van je ‘dromen’ te bouwen.